Prohlédněte si náš hotel Prohlédněte si náš hotel
Rádi by jste se podívali jak to u nás vypadá? Díky fotografiím a 360° virtuálním prohlídkám získáte dokonalou představu o našem hotelu.

Zobrazit galerii
EN

Staročeská kuchyně aneb Jak vařila M.D.Rettigová

Vybrali jsme pár pokrmů z knihy Domácí kuchařka od paní Magdaleny Dobromily Rettigové (1745 - 1845). Máte tak možnost ochutnat některý z typických pokrmů doby počátku 19 století. Ať už je z králíka, candáta, kachny nebo telecího masa. Zde je naše menu.
 

Paštika z králíka v páře vařená s brusinkovým kompotem

Černá polévka (silný vývar z hovězího, telecího a uzeného masa)

Kachní galantina fašírovaná kuřecím masem podlitá jalovcovou omáčkou, mačkaná zemčátka

Vepřovina na pivě se šťouchanými bramborami se švestkami

Telecí ptáčci dušení na červeném víně se zeleninovým krutonem, guláš s houbami s opečenými zemčátky

Pečený candát na přepuštěném másle, dušené kapary, mrkvové šlejšky

Hruškový štrůdl s tvarohem